Doenya: fashion met een twist!

Toen ik aan deze blogpost begon wist ik niet goed hoe ik deze post moest omschrijven, er valt gewoonweg teveel over te vertellen! De titel van dit artikel is dan ook tientallen keren gewijzigd tijdens het schrijven ervan. Last but not least kwam ik met dé ideale verwoording: Doenya, fashion met een twist! Deze post staat namelijk volledig in het thema van ‘Doenya’, een modemerk wiens verhaal me ontzettend hard aanspreekt. Doenya ontwerpt en produceert unieke leren kleding, riemen, tassen, schoenen en accessoires. Wil je weten waarom ik zoveel respect heb voor dit merk en wat hen nu juist zo uniek maakt? Lees dan snel verder!

Ik zal meteen met de deur in huis vallen, naast het feit dat ik hun collecties erg mooi vind, heb ik ontzettend veel respect voor de gezichten achter ‘Doenya’. Ik zag hun verhaal passeren op Facebook en wilde meteen meer te weten komen over hun concept. Om te beginnen worden alle producten die ‘Doenya’ verkoopt met de hand gemaakt en op basis van fair trade geproduceerd. Maar wat hen echt bijzonder maakt zijn de vakmannen in hun atelier. De ateliers die voor Doenya produceren komen uit verschillende landen zoals, Pakistan, India, Marokko en Indonesië. De medewerkers verdienen allemaal een eerlijk inkomen.

Écht bijzonder is dat de leerwerkers in de ateliers bijna allemaal een beperking hebben, de meerderheid is namelijk doof. Hierdoor kunnen zij vaak ook niet spreken en dit maakt het moeilijk voor hen om werk te vinden. Dit onderwerp ligt mij persoonlijk nauw aan het hart omdat in mijn familie ook enkele personen doof geboren zijn. De oprichters van het merk kozen er bewust voor te werken met personen met een beperking. Ze vinden het ontzettend belangrijk deze mensen te kunnen ondersteunen aangezien zij zelf een dochter hebben met een complexe handicap. Het heeft hen erg veel moeite gekost een plek voor haar te vinden waar ze kan groeien, vandaar dat het koppel zoveel mogelijk mensen willen helpen deze brug te overwinnen.

Ben je al een beetje benieuwd naar de producten? Doenya betekent ‘wereld’ in het Arabisch en werd opgericht in 2001. Alle materialen die ze gebruiken worden met zorg uitgekozen en met elkaar gecombineerd om elk product een authentieke look te geven. Door het gebruik van antieke sieraden, stoffen en huiden, is elk artikel exclusief. Zoals eerder vermeld ontwerpt en produceert Doenya unieke leren kleding, riemen, tassen, schoenen en accessoires. Ikzelf ben voornamelijk fan van de handtassen. Hieronder toon ik je maar al te graag mijn favorieten uit hun collectie:

Leren Tas 'Kayla' (camel)

Leren Tas ‘Kayla’ (camel)

Leren Tas 'Calla' (camel)

Leren Tas ‘Calla’ (camel)

Leren Tas ‘Yasmin’ (bruin)

Leren Tas ‘Yasmin’ (bruin)

Leren Tas ‘Jade’ (bruin)

Leren Tas ‘Jade’ (bruin)

 

Prachtig vind je niet? Uiteraard is dit maar een erg kleine greep uit hun uitgebreide collectie. Alle items kan je op Doenya’s online flagship store Doendoe bewonderen en bestellen. Ook via Instagram kan je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes. Volg doenya_fashion en doendoeshop om geen enkel bericht te missen.

Nogmaals, het verhaal achter dit merk vind ik adembenemend en raakt me oprecht. ‘Fair trade’ en ‘er zijn voor een ander’ staan hier centraal. Ik hoop oprecht dat dit initiatief nog lang mag blijven bestaan en ik kan niet wachten om te pronken met mijn gloednieuwe tas! Ik ben tijdens het scrollen op hun webshop verliefd geworden op de tas ‘Kayla (camel)’ en heb deze dan ook meteen besteld! De tassen zijn misschien niet goedkoop maar in mijn ogen een echte investering waard aangezien je er een geweldig concept mee steunt.

Laat het me zeker weten als je zelf iets besteld van Doenya! 10 goede karma-punten komen jouw richting uit dan 😉

Liefs
Jolien 💕

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s